Wie zijn we

Missie en visie, wat we doen, en het team

Missie en visie

We zien gezondheid niet als doel maar als middel om de eigen doelen te verwezenlijken.

In onze praktijk willen we samen op zoek gaan naar de meest geschikte aanpak voor alle gezondheidsvragen van jong en oud.

We willen mensen op weg helpen naar een goede en positieve gezondheid. Hierbij kijken we wat voor ieder mogelijk en wenselijk is. We werken daarvoor graag samen met verschillende disciplines binnen de praktijk en met de zorgverleners en welzijnswerkers uit de buurt.
Om dit te kunnen blijven waarmaken proberen we een goede balans te bewaren met onszelf en ons gezinsleven.

Wat doen we?

Gezondheid beschouwen we als een breed begrip: preventie, ziekte, algemeen en psychisch welzijn. In onze aanpak baseren we ons op de meest recente medische richtlijnen. Je kan bij ons naast gewone consultaties onder meer terecht voor:

  • uitstrijkje
  • plaatsen van een spiraal of hormoonstaafje
  • zevendedagsonderzoek pasgeborene
  • kleine heelkunde en hechtingen

Team

Leen Leroy

Huisarts

Leen is afgestudeerd als arts in 2012 en huisarts sinds 2017. Ze heeft ervaring als arts-assistent volwassen- en kinderpsychiatrie (2012-2015) en als consultatiebureau-arts bij Kind en Gezin (2015).

Geert Pint

Huisarts

Geert is afgestudeerd als arts in 2001 en huisarts sinds 2003. Hij is docent bij de opleiding voor huisartsen aan de KULeuven, huisarts in de Wingerd (woonzorgcentrum voor mensen met dementie) en actief binnen de huisartsenkring en Zorgzaam Wilsele.

Pieterjan Deraeve

Huisarts

Pieterjan is afgestudeerd als arts in 2008 en huisarts sinds 2014. Hij heeft ervaring binnen psychiatrie en als centrumarts bij Fedasil.

Frauke D'hoedt

Huisarts in opleiding

Frauke is afgestudeerd als basisarts in 2021 en voert haar opleiding tot huisarts tussen 2021 en 2024 uit.

Frie Allemeersch

Huisarts

Frie is afgestuurd als basisarts in 2017 en is huisarts sinds 2019. Naast de algemene huisartsgeneeskunde is ze geïnteresseerd in gynaecologie, kindergeneeskunde en het bewegingsstelsel. Ze komt het team tijdelijk versterken tijdens de wintermaanden van 2023 tot en met augustus 2024.

Extra disciplines

Pieter Brughmans

Diëtist

Kelly Scheers

Psychologe

Lilian Eyckmans

Psychotherapeut

Ondersteunend personeel

Bianca Mattheus

Onthaal en administratie